woensdag 9 december 2015

Warme oproep :

Oproep aan iedereen tussen 18 en 40 jaar…. Hallo, Ik ben Inge (48j) en mama van Ramon (18 j) en Remi (16j) , heb acute leukemie (bloedkanker) en ik zoek een stamceldonor met leeftijd tussen 18 en 40 jaar. Vanaf 15/12/2015 start mijn 2e chemokuur tot 15/1/2016. Daarna volgt een stamceltransplantatie maar ik heb nog geen donor…. Broer en zus matchen jammer genoeg niet. Misschien ben jij wel een mogelijke donor of wil je een oproep doen binnen je kennissenkring met de vraag wie stamceldonor wil zijn (leeftijd tussen 18 en 40 jaar voor registratie) ? Zie ook voor meer toelichting : www.stamceldonor.be of www.croix-rouge.be/activites/sante/don-de-sang/le-don-de-cellules-souches-et-de-moelle-osseuse/ of www.mdpb.be (marrow donor program belgium registry) En……….. RED EEN LEVEN IN DRIE STAPPEN 1. REGISTREER U op stamceldonor.be , croix-rouge.be of mdpb.be 2. Laat bloed afnemen om je weefseltype te bepalen 3. LEEF JE LEVEN en wie weet krijg je ooit een telefoontje omdat jij “THE PERFECT MATCH” bent Het is de vraag stellen waard, niet? Het is gewoon een bloedafname voor controle, en bij het matchen komt het ook neer op een bloedafname. Het duurt wel tot 3 weken na de bloedafname voor de resultaten bekend zijn. Dus de tijd dringt… De hierboven vermelde websites lijsten de verschillende donorcentra op. Er is minstens een centrum per provincie. Alvast bedankt op voorhand! Warme groetjes, Inge&Francis

Geen opmerkingen:

Kleuterschool Sint-Vincentius
Inschrijven? We volgen de richtlijnen van het LOP Kortrijk.
Meer info op www.naarschoolinkortrijk.be
Bel gerust voor meer uitleg of een afspraak : 056/354096

Directie : Stefanie Moenens en Wim Callewaert


adres : Driekerkenstraat 6, Bissegem

telefoon :056/35.40.96

e-mail: directie@kleuterschoolbissegem.be

We begeleiden uw kind graag vanaf de peuterklas tot einde derde kleuter.

Onze jongste kapoenen heten we welkom in een heel ruim lokaal waarvan een groot gedeelte bewegingsruimte.

De peuters kunnen over de middag genieten van de aandacht van onze kinderverzorgsters en wijkwerkers die hen helpen bij het eten, met toiletbezoek en een middagdutje indien nodig.

Heel uniek is een slaapklasje voor onze peuters.
Met hun knuffel van thuis dromen ze weg om er dan in de namiddag weer helemaal tegenaan te kunnen gaan.

Neem alvast een kijkje op de blog van onze jongste kleuters bij juf Sofie! Ook alle andere juffen hebben een eigen blog. Klik op de foto van de juf en je komt op de klasblog terecht.

We plannen dit jaar opnieuw enkele open-school-avonden voor mensen die helemaal nieuw zijn bij ons op school! We nodigen u graag uit met uw peuter op -------------- en --------------- (nog vast te leggen) van 17u-19u voor een kennismaking met de juffen en een rondleiding op de school. Ook kan je een kijkje nemen in de voor- en naschoolse opvang.We beschikken over een eigen voor- en naschoolse opvang en vakantieopvang.

"'t Pastorietje"

De voor- en naschoolse opvang gaat steeds door op de terreinen van de kleuterschool.

Tel. 0468/15.35.64

Op woensdagen kunt u 's middags een warme maaltijd bestellen.
Tijdens de lokale vrije dagen, pedagogische studiedagen en vakantiedagen kunnen de kinderen er ook terecht voor opvang.

Er worden fiscale attesten meegegeven.

Een folder van de opvang is in de scholen te verkrijgen en is te downloaden vanaf deze webblog.

Voor meer info zie ook tabblad "opvang" op de blog.